Fysik

masse (m) ??

04. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

Jeg skal i en opgave bruge masse for vand og jern, men jeg ved íkke hvordan jeg skal finde den.

håber at nogle der ved hvad massen er (eller hvordan man finder den)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af Bankier (Slettet)

Skriv opgaven ind.


Svar #2
04. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

Mørke legemer bliver hurtigt varme, når de anbringes i sollys. På en spejderlejr males en radiator af jern sort og placeres ude i solen. Radiatorens masse er 35kg. Radiatoren fyldes med 25kg vand fra den kolde hane (12 C)

Beregn varmekapaciteten for den vandfyldte radiator.

Varmekapacitet C = mjern*cjern+mvand*cvandhvor c angiver de specifikke varmekapaciteter.

jeg ved godt hvad c-værdierne er for vandet og jern, men mangler bare masse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2012 af Bankier (Slettet)

masse = vægt = hvor meget vejer det

Radiatorens egenmasse er 35 kg eller radiatoren vejer 35 kg.

vands masse er 25 kg her i opgaven.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Masserne står jo i opgaven. Læs din egen opgavetekst. Masse måles i kg .


Svar #5
04. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

ok dvs. at i dette tilfælde er massen for vandet 25 kg og massen for jern er 35kg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det står jo klart i opgavens tekst.


Skriv et svar til: masse (m) ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.