Fysik

Beregn gitterkonstanten og bølgelængden

05. februar 2012 af SedenUnited (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey :)

Sidder med lidt Fysik-c opgaver.

Jeg skal først og fremmest beregne gitterkonstanten og så finder ud af, hvor mange rider gitteret har pr m.m.

"Gult lys med 590 nm og afbøjningsvinklen er 20,73 grader (til første orden)

 

Så bagefter skal jeg så udregne bølgelængden, med de resultater jeg har brugt :) Håber i kan hjælpe.

Er helt blank :)

 

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

                            d·sin(θn) = n·λ

                            d = n·λ / sin(θn)     eller (1 mm) / (antal ridser pr. mm)


                            λ = d·sin(θn) / n


Svar #2
05. februar 2012 af SedenUnited (Slettet)

Tak, har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Beregn gitterkonstanten og bølgelængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.