Matematik

Matematik algebra

05. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til disse opg. og jeg er vildt dårlig til matematik så pls hjælp :)

 

a)Linjen l har ligningen y= 3x+b og P=(2,4) ligger på linjen l. Beregn b.

b) Linjen l har ligningen y= ax+4 og P=(2,10) ligger på linjen l. Beregn a.

c) y = 3x+4 er ligningen for linjen l. Find x og y, så punkterne P=(2,y) og Q=(x,5) ligger på l.

 

sætter udtroliggt meget pris for jeres hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt punktets koordinater i ligningen og beregn b.

b) Samme fremgangsmåde som i a)

c) Indsæt hvert punkts koordinater og beregn den ubekendte størrelse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2012 af humanmatti (Slettet)

Hvis du vil have svarene, så du kan regne det ud:

a) b = -2

b) a = 3


Svar #3
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#2

Hvordan regner du det ud? :) har nemlig prolemer med det, ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af nielsenHTX

#3 fremgangsmåden står jo i #1

men lidt hjælp til at sætte ind:

a) y= 3x+b og P=(2,4)

4=3*2+b   find b

b) y= ax+4 og P=(2,10)

10=a*2+4    find a

c)  y = 3x+4 P=(2,y) og Q=(x,5)

y=3*2+4   find y

5=3*x+4  find x

 


Svar #5
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tusind tak for det!!


Svar #6
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Til detn første opg,

a) y= 3x+b og P=(2,4)

4=3*2+b   find b

giver det så 4=6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. februar 2012 af nielsenHTX

#6 hvordan kan 4=6? du kan ikke bare smide b'et væk

4=3*2+b ⇔

4=6+b hvad er b så?

 


Svar #8
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg ved det virkelig ikke ):' er ikke god til mat


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. februar 2012 af nielsenHTX

#8 hvis 4 skal være ligmed 6 plus et eller andet hvad skal b så være?

4=6+b ⇔

4-6=b ⇔

-2=b

 

 

 


Svar #10
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

8?


Svar #11
06. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Nej så -2=b men hvordan skriver jeg det ind som en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. februar 2012 af nielsenHTX

# 11 det står som en ligning i #9,7,6,4 og løses i #9


Skriv et svar til: Matematik algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.