Matematik

Løsning af ligning

06. februar 2012 af Dopamine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa!
i en opgave har jeg fået til opgave at løse nogle ligninger, kom i tvivl ved:
x=1+12/x
Skal jeg gange med 12 på begge sider får at få det til at se sådan her ud:
12*x=1+12/x*12 = 12x = 1+1x
-> 12x-1x=1 -> 11x=1 -> 1/11 = x ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af davidsh (Slettet)

Du har vidst grebet det forkert an... Hvis man gør som du gør, vil det se sådan her ud: 12x = 12 + 144/x da 12*(1 + 12/x) ikke er lig med 1 + x...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2012 af PeterValberg

x = 1 + 12/x

forlæng alle led med x og få en andengradsligning

x2 = x + 12
x2 - x - 12 = 0

løs denne som du lejer at løse andengradsligninger :-)

det skulle gerne give:    x = -3   ∨   x = 4
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. februar 2012 af Dopamine (Slettet)

mange gange tak!
- jeg fik det til det samme resultat som dig (:
igen, tak :)

 


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.