Matematik

teens temperatur

06. februar 2012 af carinao1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave :

hvor lang tid går der, før teens temperatur er 60 grader?

teens temperatur kan beregnes efter forskriften :

y = 73,8 * 0,985x + 22,2

y er temperaturen i grader.
x er antal minutter efter tilsætningen af vand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af NejTilSvampe

indsæt y = 60 og brug dine logaritme regneregler for at isolere x.


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2012 af PeterValberg

y = 73,8·0,985x + 22,2

indsæt y = 60

60 = 73,8·0,985x + 22,2
60 - 22,2 = 73,8·0,985x 
37,8/73,8 = 0,985x 
log(37,8/73,8) = x·log(0,985)
x = 
log(37,8/73,8)/log(0,985)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: teens temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.