Matematik

Funktioner; Sammenhæng imellem

06. februar 2012 af SJ21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg har følgende opgave:

For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperatur en udtrykkes ved formlen:

y = 0,218x + 56

hvor x er temperaturen(målt i grader), og y er modstanden (målt i ohm)

Hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen?


Jeg ville umiddelbart svare:

56 fortæller os hvornår temperaturen er lig 0 og vi har altså således en modstand på 56 ohm.

0,218 fortæller os, at hver gang temperaturen stiger med en, så stiger modstanden med 0,218


...Er dette helt hen i vejret?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

Nej, det lyder fint nok. 56 fortæller dog ikke, hvornår temperaturen er lig 0 grader - det ved du trods alt - men som du skriver, angiver det modstanden til temperaturen 0 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2012 af mathon

Nej det er ikke spor hen i vejret

                                              R = Ro(1+α·t)                                  fra fysikken

                                              R = Ro + Roα·t
 

                                              R = (Roα)·t + Ro

                                              y = 0,218x + 56                               matcher fint


Svar #3
06. februar 2012 af SJ21 (Slettet)

Mange tak. Jeg synes bare det lød for enkelt. 

Kan det beskrives på andre måde? eller kan svaret være kvalificeret som "godt"?


Mathon - Det ser godt ud! Tror det ville pynte godt i min aflevering, desværre forstår jeg ikke meget af det ;)


Skriv et svar til: Funktioner; Sammenhæng imellem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.