Matematik

ligning

06. februar 2012 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej, har brug for hjælp til at løse denne ligning:

log(4+x)=log(1-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da logaritmerne er lige store, er argumenterne lige store, hvoraf

4+x = 1-2x , med forbeholdene 4+x > 0 og 1-2x > 0


Svar #2
06. februar 2012 af Hijsa

Kan du uddyde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Uddyde?

Du skal så løse ligningen

4+x = 1-2x

og sikre dig, at løsningen også tilfredsstiller 4+x > 0 og 1-2x > 0 .


Svar #4
06. februar 2012 af Hijsa

Nårh, okay. Nu jeg med.
Undrede mig bare over hvor log blev af. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis to tal har samme logaritme, er de to tal ens.


Svar #6
06. februar 2012 af Hijsa

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.