Matematik

To funktioner f og g

06. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = x- k * x  og g(x) = k * x

Hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal:

 

a) Bestem k, så arealet af M er 36 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer, og opstil så et udtryk for arealet af punktmængden. Bestem k, så arealet er lig med 36.


Svar #2
06. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Er det noget med at man sætter dem lig med hinanden?

x2 - k * x = k * x?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Løs ligningen f(x) = g(x) .


Svar #4
06. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Solve(x^2-k*x = k*x, x)

 

Jeg får x = 2*k or x = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Svar #6
06. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Ved ikke helt hvad jeg skal nu? :/ Hvordan opstiller jeg udtrykket og bestemmer k?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn så arealet af punktmængden M

A(M) = 02k (g(x) - f(x)) dx

og bestem så k, så at A(M) = 36.


Svar #8
06. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Jeg fik A(M) til at være 1,3333*k3 nu hvor jeg så skal bestemme k, er det så sådan:

 

36 = 1,3333*k3 også isolerer jeg k?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2012 af NiQiRiC (Slettet)

Det lyder som en rigtig fin ide!


Svar #10
07. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Jeg får A(M) til -1,3333*k^3, hvordan kan det være? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Mon ikke, at det er bedre, at du viser, hvad du har gjort, frem for at vi begynder at gætte? Et oplagt gæt er, at du har integreret f(x) - g(x) i stedet for g(x) - f(x) .


Skriv et svar til: To funktioner f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.