Matematik

Finde ligning til tangent

06. februar 2012 af kjaeru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig med dette:

En funktion er bestemt ved:

f(x) = -x2+6x+3

a) Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2, f(2))

Grafen for f, tangenten t og andenaksen afgrænser et område M, der har et areal.

b) Bestem arealet af M.

Håber i vil hjælpe

(Se vedhæftede fil for graf)

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af peter lind

ligningen for en tangent til grafen for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) = g(x)

A = ∫02 g(x)-f(x) dx


Svar #2
07. februar 2012 af kjaeru (Slettet)

Mange tak for hjælpen

- Nogen der vil prøve at regne det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2012 af mathon

som du ser af tangentligningen
i #1
                                                              y = f '(x0)·(x-x0) + f(x0)
som idette tilfælde
er
                                                              y = f '(2)·(x-2) + f(2)
har du brug for
                                             f '(2) og f(2)    for at komme videre


Svar #4
07. februar 2012 af kjaeru (Slettet)

Okay, hvad med arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2012 af mathon

  

               ...har du visualiseret f(x) og g(x) på din grafregner?

når som foreslået i #1

                                  g(x) = y = ax + b   er ligningen for tangenten i (2,f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2012 af mathon

 

                 ...bestemte du tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af Thebest17 (Slettet)

hvor får du -2 fra??mathon 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2012 af mathon

@#7

                       minus'et fra tangentligningen og 2 fra opgaveteksten


Skriv et svar til: Finde ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.