Matematik

Hjælp! - Matematik (Hastigheder).

07. februar 2012 af ThomasCS (Slettet)

Hej jeg hedder Thomas og går  i 7.Klasse, jeg har store problemer med det her stykke:

Sammenlign hastighederne - du kan fx ordne dem i rækkefølge.

~ Et lyn, der slår ned, bevæger sig ca. 10 km på 1 sekund.

~ Et grantræ kan vokse ca. 20 cm på 1 år.

~ Jorden bevæger sig i sin bane om solen ca. 30 km på 1 sekund.

~ En cyklist kan cykle cirka 30 km på en time.

~ Et skib sejler 75 km på 2 timer.

~ Lyden bevæger sig ca. 1 km på 3 sekunder.

~ Et jetfly flyver ca. 100 km på 6 minutter.

~ EN snegl kan krybe ca 1m på 10 minutter.

 

- Det her kan jeg ikke finde ud af? - Hilsen Thomas :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af DrNielsen

Hastigheder er altid angivet i afstand per tid.

Fra bilen kender km / t

Fra hurtige objekter, som et projektil kender du sikkert meter / sekund

Udnyt omregningsfaktoren 3,6 for at komme fra m/s til km/t og så fremdeles :-)


Svar #2
07. februar 2012 af ThomasCS (Slettet)

okay tak :)!


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2012 af Xesis (Slettet)

Du kan fx lave dem alle sammen om til meter per sekund.

Det vil sige at du laver kilometerne og centimeterne om til meter og dividerer så med antallet af sekunder, der går på et år, en time, et minut osv.

fx.

sneglen bevæger sig 1 meter på 10*60 sekunder, det vil sige at den bevæger sig med 1/600 m/s

jetflyet bevæger sig 100*1000 meter på 6*60 sekunder, altså 100000/360 m/s = 277,78 m/s


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af sarababen (Slettet)

Hutigste hastigheder:
1. Jorden

2. Lyn

3. Lyden

4. Jetfly

5. Skib

6. Cykle

7. Snegl

8. Grantræ


Svar #5
07. februar 2012 af ThomasCS (Slettet)

tusind tak alle sammen :)!

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2012 af videnviden (Slettet)

Et godt råd ville være at ordne dem ved at kigge på deres enheder.

 de første er sekunder  og vil derfor være smartere at udregne  til km/t og derefter kan du så fortælle noget om hvor meget forskel der er mellem dem.

Et lyn, der slår ned, bevæger sig ca. 10 km på 1 sekund. dvs. 10 * 60 * 60 ( ganger med 60 da der er 60 sekunder pr. minut og ganger så med 60 da der er 60 minutter er det samme som 1 time = Km/t )=
Jorden bevæger sig i sin bane om solen ca. 30 km på 1 sekund. dvs. gang 30 med
 Lyden bevæger sig ca. 1 km på 3 sekunder.

~ En cyklist kan cykle cirka 30 km på en time.


~ Et skib sejler 75 km på 2 timer. samme princip (her skal du så dividere 75 med 2 så du finder km/t)

~ Et jetfly flyver ca. 100 km på 6 minutter. samme princip

~ EN snegl kan krybe ca 1m på 10 minutter. samme princip (her ganger du så 1m med 6 da du skal have km/t og for at gange 10 med et tal der skal give 60 min = 1 time = km/t)
 

håber det kan hjælpe dig lidt på vej.
 


Svar #7
07. februar 2012 af ThomasCS (Slettet)

selvfølgelig kan det det, tak ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2012 af videnviden (Slettet)

Det var så lidt ;-)


Skriv et svar til: Hjælp! - Matematik (Hastigheder).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.