Kemi

PH, volumen

09. februar 2012 af va65 (Slettet)

100 mL 100 mM ethambutolopløsning titreres med 1 M HCl med methylrødt som indikator. Hvor stort volumen 1 M HCl skal tilsættes for at nå omslag?

min udregning: 

indikator PKa=5 PH= 4,4-6,2

44=5+log(0,1/Ca)= 0,398M

L= 0,01/0,398= 0,025 L

 

på facit :

I 100 mL 100 mM ethambutolopløsninger er der 2 · 0,1 L ·0,1 M = 0,02 mol basiske aminogrupper, som titreres. Der skal derfor anvendes 0,02 mol H+: VHCl = 0,02 mol/1 M = 0,02 L

er min udregninger forkert????? 

hvor kommer den 2 tal fra i facit??? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

   af
        stofmængdeforholdet
                                                  base : syre = 1 : 2

                                                  B   +   2 HCl   --->   H2B   +   2 Cl-

 

   da ethambutol er to-basisk ( 2 NH-grupper )


Skriv et svar til: PH, volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.