Fysik

halvtåbent eller lukket rør

09. februar 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et rør med længden 52 cm er målt følgende værdier af de tre laveste resonansfrekvenser: 160 Hz, 480 Hz og 800 Hz.

a) Er der tale om et åbent eller et halv-åbent rør? Begrund dit svar.

 

Personligt tror jeg det er et halvt-åbent rør fordi

160/160=1,

480/160=3,

800/160=5

og det passer med ligningerne

L=1/4⋅λ

L=3/4⋅λ_1,

L=5/4⋅λ_2.

som beskriver grundtonen, første overtone og anden overtone.

Men ved ikke om det er et tilfælde, men hvis det rigtig forstår jeg ikke hvorfor?

Håber der nogle der kan hjælpe

 

 


Skriv et svar til: halvtåbent eller lukket rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.