Debat

Hvorfor gider folk at arbejde?

09. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

En enlig forsørger på kontanthjælp kan få op til:

1. Kontanthjælp: 17.131 kr. pr. måned før skat = 12.243 kr.

Kilde: https://www.retsinformation.dk/Forms...aspx?id=139582

2. Boligsikring: 39.516 kr. om året = 3.293 kr.

Kilde: https://www.borger.dk/Emner/bolig-og...igsikring.aspx

3. Børne- og ungeydelse: 4.266 kr. per kvartal = 1.422 kr.

Kilde: https://www.borger.dk/Emner/familie-...ngeydelse.aspx

4. Det ordinære børnetilskud: 1.276 kr. per kvartal = 425 kr.

Ekstra børnetilskud: 1.300 kr. per kvartal = 433 kr.

Det særlige børnetilskud: 3.261 kr. per kvartal = 1.087 kr.

Det særlige børnetilskud, tillæg: 423 kr. per kvartal = 141 kr.

https://www.borger.dk/Emner/familie-...etilskud.aspx?

5. Børnebidrag, grundbeløb: 1.087 kr.

Børnebidrag, tillæg: 141 kr.

I alt: 20.272 kr.

Jeg forstår slet ikke, at folk gider at arbejde, når man kan få dette beløb på offentlig forsørgelse.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du overvejet, hvad der ville ske, hvis alle havde din indstilling?


Svar #2
09. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Det ved jeg da godt, men hvorfor arbejder folk? Det kan da ikke være af økonomiske årsager.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. februar 2012 af Jegvedingenting

#2

Jo, både økonomiske såvel som interessen. økonomisk fordi der så ikke vil være meget vækst, hvis folk ikke aarbejdede. Men ville det ikke være spild af anstrengelser og tid af folk som har læst på uni/gym og andre skoler i adskillige år, måske for nogle 1/8 af deres liv. læst og læst, arbejdet hårdt også bare droppe uddannelsen for kontanthjælp?


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. februar 2012 af Shase (Slettet)

Dine tal er forkerte, og nogle af dine kilder virker ikke. Og hvor mange gange tror du man kan få tilskud til det samme barn?

Og du glemmer stadig at det altså ikke er alle som bare kan "få" kontanthjælp.

Og tror du at den enlige mor, som er blevet aktiveret fuldtid i en by som er 25 km væk, synes at det er "easy money"?

 

 

 


Svar #5
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

#4

Mine tal er bestemt ikke forkerte. Jeg beklager, at flere af mine links ikke virker, men på disse sider kan du se, at jeg ikke tager fejl:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=139582

https://www.borger.dk/Emner/bolig-og-flytning/boligstoette/Sider/boligsikring.aspx

https://www.borger.dk/Emner/familie-og-boern/boern/boernepenge/Sider/boerne-og-ungeydelse.aspx

https://www.borger.dk/Emner/familie-og-boern/boern/boernepenge/Sider/boernetilskud.aspx?

https://www.borger.dk/Emner/familie-og-boern/skilsmisse/Sider/boernebidrag.aspx?

Hvis vi medtager den økonomiske friplads, bliver det blot endnu værre:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtil-bud/Dagtilbudsomraadet/~/media/UVM/Filer/Udd/Dagtilbud/111102%20Fripladsskala%20pr%201%20januar%202012%20bilag.ashx

Desuden kender jeg godt betingelserne for, at man kan få kontanthjælp. Men når et par på kontanthjælp med et barn har over 20.000 kr. udbetalt, så mener jeg ikke, at man kan tale om økonomisk fattigdom i Danmark, fordi mine forældre, der begge arbejder, har udgifter til det samme til dem og et barn.

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. februar 2012 af Shase (Slettet)

1 Kontanthjælpssatsen er forkert.

2 Boligsikring er individuel

3 Kommer an på barnets alder

Resten er max satser, dvs ikke alle kan få dem. 

 

Medregn så mulig aktivering i en by langt væk, med måske ret intetsigende opgaver.


Svar #7
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Kontanthjælpssatsen er ikke forkert. Enlige forsørgere får 17.131 kr. pr. måned før skat. Kig dog på mit link under tabel 4.1!

Boligsikring er individuelt, men jeg har taget den højeste boligsikring, man kan få.

Ja, det kommer an på barnets alder, men jeg har taget den højeste sats.

Resten er de maksimale satser, men det fremgår også af mine links.

Aktivering er ikke nødvendigt. Du melder dig bare syg, hvorved du stadig får det samme udbetalt, men du behøver hverken at blive aktiveret eller på anden måde stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Hvorfor tror du, at samtlige enlige mødre på kontanthjælp har psykiske problemer? Det har de, fordi de på den måde kan slippe for at arbejde for deres penge.


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. februar 2012 af Shase (Slettet)

17.131 er loftet, og ikke den sats man får. Satsen for en forsørger er 13.732

Ok til at resten er max.

Og ang. det du nævner til sidst er du ude på et sidespor, hvor det ikke ligner du kan bunde. Har du nogle kilder til dine påstande, eller er det bare baseret på egne fordomme og antagelser?

 

Har du selv et bud på spørgsmålet i overskriften? Hvorfor gider folk at arbejde?

 


Svar #9
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

En af mine venner er på kontanthjælp. Han får lige så mange penge i dag, hvor han er sygemeldt, selvom han ikke fejler noget, som da vi var i aktivering sammen. Forskellen er, at i dag skal han ikke søge arbejde eller komme til aktivering, men kan blot ligge derhjemme på sofaen og se fjernsyn og få kontanthjælpen og boligsikringen uden at røre en finger.

Det er hamrende asocialt, hvis du spørger mig.


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. februar 2012 af Shase (Slettet)

Noget må han vel fejle siden han bliver friholdt for aktivering? De plejer da at være ret strenge med dokumentation.

Men jo det lyder da asocialt hvis han bare snylter derudaf.


Svar #11
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Nej, han fejler ikke noget, og det siger han også selv. Han har blot sygemeldt sig, og han modtager ikke klager fra kommunen, fordi han ikke logger ind på en bestemt hjemmeside hver uge, eller fordi han ikke sender et bestemt antal ansøgninger om ugen.


Svar #12
12. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, efterlønnere, folkepensionister og andre på overførselsindkomst lever efter reglen:

"Som brødre vi dele, vi tager det hele."


Brugbart svar (2)

Svar #13
12. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Arbeit macht frei - hvis jeg må citere det gamle ordsprog over indgangen til Auschwitz. Det er da vist de færreste, der ikke vil arbejde. Husk! Leddigang er roden til alt ondt. Problemet ligger nok snarere i, hvilken type arbejde man kan få. Det bedste, efter min mening, er at arbejde for sig selv. Så får man også selv glæde af resultatet. For eksempel landmanden har den tætte kontakt til dyrene, naturen og i et sundt miljø. Han høster også selv frugterne af sit arbejde og må tage den dårlige høst med den gode med samme sind. Mange mennesker arbejder i årtier for nogle "figurer", de aldrig får personlig kontakt med. Det drejer sig især om de folk i de store aktieselskaber. Det synes jeg ikke er tilfredsstillende - 40-50 år på samme fabrik, ud af vagten, og ingen skænker en en tanke mere, det er da triste perspektiver! På den anden side forskeren, kunstneren og i det hele taget mennesker, hvis arbejde samtidig er deres hobby, noget de ikke kan lande være med, det må være det mest optimale, som jeg ser det, men jeg er godt klar over, at mange er tilfredse, bare de har et arbejde. Jeg fik engang spørgsmålet: "Er du i arbejde", hvortil jeg kun kunne svare ja, jeg er altid i arbejde - og det er jeg jo også nu, hvor jeg skriver dette her.


Svar #14
12. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Jeg har erfaring fra steder, hvor folk har været i arbejdsprøvning og aktivering, fordi jeg selv har været disse steder, og det er mit klare indtryk, at de fleste mennesker der netop ikke gider at arbejde, hvis de kunne undgå det.

Nu sætter jeg bevidst tallet lavt, så jeg ikke skader for mange, men jeg vil tro, at omkring 70 % af de arbejdsløse, som jeg har været sammen med, ikke gad at gøre dagens gode gerning, hvis det var lovligt at lade være.

I øvrigt kan jeg ikke så godt lide, når folk siger, at arbejde skaber frihed. Hitler var et uhyrligt menneske.


Brugbart svar (2)

Svar #15
12. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men tror du ikke, at folk hellere end gerne vil arbejde, blot det er med noget, hvor de kan se nogle gode perspektiver for sig selv? Det er i hvert fald mit indtryk. Jeg har det i hvert fald bedst, når jeg er i gang med noget, (håndens arbejde - åndens arbejde), det er ligegyldigt, bare jeg kan skimte et godt resultat i horisonten.

Mit citat går slet ikke på nazityskland, det er jo blot en talemåde.


Brugbart svar (1)

Svar #16
22. maj 2012 af tulle97 (Slettet)

Hvor er det dog ærgerligt når folk som dig sidder og smider om sig med forkerte satser , højeste kontanthjælp er 13.700 kr , de 17.000 er incl. max boligsikring .

Vi er nogle mennesker der pga meget lang afklaring og mulig helbredese uforskyldt havner i dette system fordi sygedagpengene ophører inden du er rask nok til at arbejde igen og tro mig ,VIL langt hellere kunne arbejde .Finder du det rimeligt at man havner her fordi man ikke kan blive helbredt indenfor tidsrammen på sygedagpenege ?

 


Skriv et svar til: Hvorfor gider folk at arbejde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.