Matematik

logoritme funktioner

09. februar 2012 af Mariss16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

Er ny her på siden, håber nogle kan hjælpe mig med matematik, som er det sværeste fag for mig.

 

som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes PH værdien der defineres som:

 

Ph= - log (c), hvor c betegner koncentrationen af H3O+ ionen og måler mol/l

 

A, bestem koncentrationen c i en væske med ph = 2,2

 

takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

                          c = 10-pH

                          c = 10-2,2


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 10x og log(x) er hinandens inverse funktioner. Så er

c = 10-(pH)


Svar #3
09. februar 2012 af Mariss16 (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp til B) også.

 

Gør rede for, at vis koncentrationen c i en væske gøres 100 gange støre, vil pH blive formindsket med 2.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt regnereglerne for logaritmer til at beregne

(pH)ny = - log(cny) = -log(100·c)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2012 af mathon

pHny = - log(cny) = -log(100·c) = -log(102·c) = -(log(102)+log(c)) = -(2+log(c)) = -(log(c)+2) = -log(c) - 2

            pHny = pH - 2                   

 

   ...skriv det led for led og forstå!                                                                    


Svar #6
09. februar 2012 af Mariss16 (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: logoritme funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.