Matematik

Løs ligningen

10. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg ligningen?

2x-5+2/x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med x, og løs den fremkomne 2.-gradsligning, med forbeholdet x ≠ 0 .


Svar #2
10. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Har ganget med x, så får jeg: 

2x-5+2=x

Hvordan løser jeg så den fremkomne 2.gradsligning? Er det med formlen for x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt.

Jeg formoder, at den oprindelige ligning er     2x -5 +(2/x) = 0 .

Man får i stedet

2x2 -5x +2 = 0

Løs nu denne 2.-gradsligning.


Svar #4
10. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Jamen når man ganger med x skal man så ikke gange på begge sider af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det skal man da.


Svar #6
10. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Nu forstår jeg :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.