Debat

Hvorfor ikke bare forbyde salg af alkohol, kød og cigaretter helt?

11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Nu diskuterer politikerne, om rygeforbuddet skal udvides yderligere, fordi mange unge stadig ryger. Ja, venstrefløjen mener endda, at en lastbilchauffør ikke skal have lov at ryge i sin lastbil, selvom han sidder der alene.

Så spørger jeg: Hvorfor ikke bare forbude al salg af alkohol, kød og cigaretter, når man fra socialisternes side nu kan se, at alkoholikere lever kortere end folk, der ikke drikker alkohol, at ikke-rygere lever længere end rygere, og at vegetarer lever længere end kødædere.

Det er da meget mere ærligt.

Næste step er så at tvinge befolkningen til at dyrke en times motion hver dag. Nogle kalder det sundhed og sund fornuft - jeg kalder det sundhedsfascisme og fanatisme.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. februar 2012 af Shase (Slettet)

Du burde læse om pierre bourdieu og hans kapital/magt former. Så vil du også finde svar på dit spørgsmål.


Svar #2
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Jeg har hørt politikere fra både Venstre og Socialdemokraterne udtale, at de tror ikke, at cigaretterne var blevet indført, hvis man havde stemt om det i dag. Begge partier har også stemt for fedtskatten og de begrænsede rettigheder til alkohol for unge.

Det betyder i min ordbog, at man vil hen til et samfund, hvor man ender med at forbyde alkohol, cigaretter og kød. Fint nok. Vi lever jo i et demokrati. Så er det bare det, man skal sige. I øvrigt må jeg fremhæve de negative konsekvenser, som forbud har. I 20'ernes og 30'ernes USA havde man et spiritusforbud, hvilket resulterede i, at kriminaliteten steg, og at mafiaen styrede markedet. Skønt! 


Svar #3
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Erik Morsings private svar:

Røg kender ingen grænser, derfor vil en ryger altid mere eller mindre udsætte en ikke-ryger for passiv røg, der er ligeså skadelig som den direkte røg. Med hensyn til lastbilchaufføren så har det vist sig, at rygere, dels på grund af røgen og det med at sidde med en cigaret mellem fingrene eller i munden have en distraherende effekt på kørslen. Det er livsvigtigt, at man er opmærksom i trafikken. Herudover er rygere mere pirrelige end ikke-rygere (dårligere nerver). Der skal fo lidt til at "tænde" dem. Der er således al mulig grund til at forbyde røg ikke alene i det offentlige rum, men også derhjemme, hvis man har børn. Det er fuldstændig uacceptabelt at tvinge røg ned i halsen på børn.


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. februar 2012 af Shase (Slettet)

http://www.saxo.com/dk/item/lisanne-wilken-pierre-bourdieu-haeftet.aspx

 

Det er en god kort bog om Pierre Bourdieu. Jeg er sikker på du vil kunne lide den, med din umiddelbare interesse i samfundsvidenskab.

 

Og ang. tråden. Vi bevæger os jo væk fra alt som er sundhedsfarligt. Du kan kalde det for "konkurrencestat". Det handler om at staten skal have en god konkurrenceevne i forhold til andre stater. Det nytter jo ikke vi alle render rundt med en smøg i kæften, og en bajer i hånden, mens vi brokker os over fedtskatten, når vi står i en situation hvor vi mister arbejdspladser til udlandet.


Svar #5
11. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Jeg er dybt imod den sundhedsfascisme, der kører for tiden. Men det ligger jo i socialismen, at vi alle skal være lige og helst også ens, så vi til sidst også alle holder af socialismen.

Problemet med Liberal Alliance og Saxo Bank er, at de også bakker den socialdemokratiske velfærdsmodel op. Så de er også blot socialdemokrater i forklædning. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. februar 2012 af Jesperthomsen1982

At unge drikker er helt okay i min verden, men syntes self. det vigtigt og afgørende at der er nogle forældre inden over. Grunden til at nogle unge drikker for meget, skyldes at det simpelthen er for nemt at købe alkohol uanset din alder. Nok kan regeringen stramme nok så meget op, men når der ligger kiosker på samtlige hjørner i Danmark vil tingene ikke ændre sig. Alle kiosk ejere er jo pisse ligeglade med lovgivningen og det var de osse for 15 år siden. De få aktioner skat gennemføre for at tjekke og afslører kiosker der bryder loven, er mangelfuld og ikke særlig omfattende. Desuden koster det vel en bondegård. Indfør strenge regler for hvem der må sælge alkohol - evt som systembolaget. Det er den eneste løsning. At hæve priserne, lave kampagner og ændre lovgivningen hver dag dur bare ikke.

Og i stedet for at servere NemID's totale registrering af os i små portioner, så kom med hovedretten...

Alle fra skal benytte NemID ved køb af Alkohol i de statsgodkendte salgssteder. Her ved vi hvem der drikker, hvormeget drikker de, hvor i landet skal der gribes ind. Og når folk så som 40-årige har skrumpelever, har staten information på hvorfor, og så kan patienten selv betale ved kasse 1.

Rygning.... puha, tror ikke der er plads nok i tråden.

J.


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. februar 2012 af SuneChr

Et moderne samfund, som har kæmpet sig op til, at individet har fået sin individuelle frihed, skal ikke sætte direktiver for, hvad individet må og ikke må. Oplysning, oplysning og oplysning må være myndighedernes opgave, således at individet kan træffe sit personlige valg. Forældre skal leve op til ansvaret og opdrage deres børn og unge til at omgås alle fristelserne på en sund måde. Rygning skal ikke finde sted i offentlige rum, men skal i øvrigt  ikke forbydes. Sundhed og CO2 hysteri er gået totalt i selvsving. (Er selv ikke-ryger og en del af sundhedsvæsenet).    


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. februar 2012 af Jesperthomsen1982

Et moderne samfund.... Tror det står for alt andet end individuel frihed om 30-50 år 


Skriv et svar til: Hvorfor ikke bare forbyde salg af alkohol, kød og cigaretter helt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.