Matematik

ligning med brøk og to ukendte??

12. februar 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig siddet med med denne her ligning længe, så jeg vedhæfter den for at få hjælp fra jer .. 

- jeg ved at jeg skal finde fællesnævneren, men hvad skal jeg efter det ? 

Vedhæftet fil: ligning.doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2012 af mette48 (Slettet)

(x+1)/2 + 1/9 = 2x                     gang alle led med fællesnævneren og forkort brøkerne

                                                    træk 9x fra på begge sider

                                                    del med tallet foran x på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2012 af AskTheAfghan

Du skal starte med at finde en fællesnævner for de to brøker - og lægge dem sammen. Dernæst, nævneren bør ganges med den samme tal (som i nævneren) på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af SuneChr

(x + 1)/2 + 1/9 = 2x  ⇔  9(x + 1)/18 + 2/18 = 2x  ⇔ ( 9(x + 1) + 2)/18 = 2x ⇔ 9·(x + 1) + 2 = 18·2·x 

Så skulle resten være let at løse.


Skriv et svar til: ligning med brøk og to ukendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.