Matematik

Hjælp til ligning fra MATAB1

12. februar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der vil hjælpe med denne opgave? 

Angiv koordinaterne til en retningsvektor og til en normalvektor for hver af ligningerne m1, m2 og m3 med ligningerne: 

m1: y=2x-3, m2: y-4=4= 3/4(x-1) , m3: 2x+5y-7=0 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Slå dog op i din bog hvordan man gør. Så er der også en mulighed for at du får lært lidt, selv om dette åbenbart ikke har din store interesse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis en linie har hældningskoefficient a, er vektoren r = (1 , a) en retningsvektor for linien, mens retningsvektorens tværvektor r^ er en normalvektor til linien.


Svar #3
12. februar 2012 af Star04 (Slettet)

mette48 hvis jeg kunne finde det i bogen, havde jeg nok lavet den. :) 

Andersen11 vil det så sige i mdet er r = (1, 2) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja; for m1 er r = (1,2) en retningsvektor, mens r^ = (-2,1) er en normalvektor.


Svar #5
14. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Tak :) men hvordan skal man lave de to andre ligninger om til formen som m1 står i? det forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2012 af mathon

 

 

 m2:
                 
  y - 4 = 3/4(x-1)

                    y = (3/4)x + (13/4)


 m3:
                    2x + 5y - 7 = 0

                    y = -(2/5)x + (7/5)
    


Svar #7
14. februar 2012 af Star04 (Slettet)

#6 tak, også er det vel bare det samme med disse to også? 

Fx r = (1 over a) m2: 1 over 3/4, og m3: 1 over 2/5) ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Aflæs hældningskoefficienten a korrekt for lininerne. For m3 er hældningskoefficienten -(2/5).


Svar #9
15. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Okay tak :)


Svar #10
23. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Hvordan kan den være -(2/5)?


Skriv et svar til: Hjælp til ligning fra MATAB1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.