Matematik

ligning for tangenten til parablen

13. februar 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Parablen har ligningen y = 2x2-4x+5

Jeg har fundet toppunktet, hvilket er (1,3)

Deræst skal jeg besteme en ligninig for tangenten til parablen i punktet med førstekordinaten 2.

Hvordan gør jeg det?


På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Benyt at tangentligningen for funktionen f(x) i punktet (x0,f(x0)) er givet ved

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)


Svar #2
13. februar 2012 af gym99 (Slettet)

Hvilke værdier skal jeg sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af mathon

      hvad skal du i ligningen

                 y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)       bruge for at komme videre, når xo = 2  ?


Svar #4
13. februar 2012 af gym99 (Slettet)

Dvs at jeg skal have udregnet f'(2) og f(2), da tangenten til parablen i punktet med førstekordinaten 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2012 af mathon

    Ja


Skriv et svar til: ligning for tangenten til parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.