Matematik

svære opgaver

13. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Har nogle lidt svære opgaver. Jeg har gjort et forsøg på at løse dem.

Når man er under vand er man udsat for et tryk fra vandet, der over en. Tryk kan angives som kg pr. cm^3. Fx. er trykket 20cm nede 3kg pr. cm^2.

En kasse, der er formet som en terning har 6 sider, der måler 1m*1m sænkes ned i 20cm´s dybde.

Hvor mange cm er en af kassernes sider?

eget bud:100cm

Hvor stort et tryk skal en side kunne modstå?

eget bud:5*3kg=15kg

Tak på forhånd

 

 


Svar #1
13. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Du har en spand, der er formet som en cylinder. Du måler at spanden er 30 cm høj og 25 cm på tværs.

Hvor mange liter kan spanden rumme?

Har svært ved at løse opgaven, da jeg ikke kan forstå det med på tværs.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2012 af Duffy

Tværs = diameteren

Brug formlen for en cylinders rumfang...


Svar #3
13. februar 2012 af 123434 (Slettet)

2#

35cm*12,5cm^2*3,14=17171,9cm^3

liter vand:17,17l

Får du de samme resultater som mig i 0#

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2012 af Duffy

Hvorfor 35 cm høj???????????


Skriv et svar til: svære opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.