Fysik

Beregning af resistanse

13. februar 2012 af eskimoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg resistensen for en kobbertråd ved 0 grader C, hvis jeg ved at resistensen ved 100 grader C er 330 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis vi kalder modstanden ved 0 grader for R0 så stiger modstanden i kobbertråden med 0,4% pr. grad, så ved 100 graders temperaturstigning stiger den til ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2012 af mathon

 

                                         Rt = Ro(1+α·t)

                                         Ro = Rt(1+α·t)-1 = (330 Ω)·(1+(0,0039 C-1)·(100 C))-1

                                         Ro = (330 Ω)·(1+0,39)-1

 

                                        

                                        

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2012 af mathon

   i overensstemmelse med #1


Skriv et svar til: Beregning af resistanse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.