Matematik

Et hurtigt matematik spørgsmål

14. februar 2012 af Themsen10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til noget omskrivning. 

F.eks.  Y=2370-3385.18*i

i=0,70011-0,00029*Y

Hvordan kan jeg få omskrevet det så det bliver:

0,70011=tal1 , 0,00029=tal2

i=-tal1+tal2*Y

Så altså det første tal bliver negativt, og der bliver plusset med det tal som bliver ganget med Y

Ellers fungerer det nemlig ikke i min formel som jeg skal bruge videre. Håber spørgsmålet giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af mathon

 

du har jo
                   i = 0,70011 - 0,00029·y

                   i = 0,70011 + (-0,00029)·y

                             

 


Svar #2
14. februar 2012 af Themsen10 (Slettet)

Ikke det jeg mener.

Jeg vil gerne have det første tal til at være negativt, og det der ganges med Y til at være positivt, samtidig med der skal plusses. 

 


Svar #3
14. februar 2012 af Themsen10 (Slettet)

EKSEMPELVIS

Y=1342,49-2751,35*i

derfor bliver i;

i=-0,22591+0,00025*Y

Men mit matematikprogram solver det som

i=0,49884-0,00036*Y

Jeg vil gerne finde ud af hvordan jeg finder frem til:

i=-0,22591+0,00025*Y

 

Håber det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2012 af nielsenHTX

#3 du isolerer forkert

Y=1342,49-2751,35*i   ⇔                  

2751,35*i=1342,49-Y   ⇔

i=(1342,49/2751,35)-Y/2751,35  ≈0,4879-0,000363Y


Skriv et svar til: Et hurtigt matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.