Fysik

effekt og resistans opgave 1.8.3

14. februar 2012 af amarietkokasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

varmetrådene i en bils bagrude er koblet parallelt til bilens 12V akkumulator. vi regner i denne opgave med, at akkumulatorens indre resistans er 0. der er i alt 6 varmetråde, og hver varmetråd har en resistans på R= 6,0Ω

a) beregn effekten afsat i en varmetråd

b) beregn den samlede effekt afsat i bagrudens varmetråde

c) der skal tilføres 334kJ for at smelte 1 kg is ved 0o C. beregn den energimængde, der skal til fr at smelte 0,25 kg is ved 0oC.

d) hvor lang tid skal der være tændt for varmetrådene for at smelte 0,25 kg is ved 0oC?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2012 af mathon

   a)                    
                                     Ptråd = (U2/R) = ((12 V)2 / (6,0Ω))

   b)
                                     P = 6·Ptråd

   c)
                                     E = m·(334 kJ/kg)

   d)
                                     t = E/P


Svar #2
14. februar 2012 af amarietkokasse (Slettet)

tak det hjalp en hel del :)


Skriv et svar til: effekt og resistans opgave 1.8.3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.