Matematik

Matematik Hjælp?

15. februar 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I et almindeligt spil kort er alle billedkortene taget ud.

Fra den resterende bunke trækkes et kort.

Hvad er sandsynligheden for, at det er;

 

Rødt, et es, en hjerte, en rød 7'er , en klør 10, rude konge.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af nielsenHTX

der er 12 billedkort altså er der 52-12=40 kort tilbage.
sandsynligheden er antal gunstige muligheder delt med det samlede antal muligheder.
halvdelen er røde altså er der 20 gunstige muligheder så P(rød)=20/40=50%
hvor mange esser er der? divider det tal med 40
hvor mange hjertere er der? divider det tal med 40

osv...

 


Svar #2
15. februar 2012 af jihudsif (Slettet)

Er ikke helt med ?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2012 af nielsenHTX

#2

der er 4 esser    P(esser)=4/40

der er 13-3 hjerter    P(hjerter)=10/40

der en rød 7'ere og en klør 10 og en ruder konge  P(en af dem)= 1/40


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af d0pin (Slettet)

Ruder konge er 0/40, da den er taget ud af bunken. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2012 af d0pin (Slettet)

Da der er 2 røde 7'ere er chancen 2/40. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2012 af nielsenHTX

# 4 og #5 hov ja selvfølgelig takker.


Skriv et svar til: Matematik Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.