Fysik

opgave om lysstråle bølgebrydning

16. februar 2012 af schoenbech (Slettet)

Hej!

 Er der evt. en eller anden som kan hjælpe mig videre? Jeg ved ikke om jeg har løst det første spørgsmål i opgaven rigtigt: 

En lysstrøle rammer en plasticklods med en vinkel på 31grader, brydningsvinklen måles ti 22 grader, beregn brydningsforholdet.

n= v1/v2 = sin(i)/sin(b) = sin(31)/sin(22) = 0,52/0,37 = 1,41grader

så kommer 2 spørgsmål: i luften er lysets hastighed 3,0*10i8 m/s, beregn lysets hastighed i plastklodsen.

Nu ændres indfaldsvinklen til 57 grader beregn brydningsvinklen inde i klodsen

Gør rede for, at lysstrålen der forlader klodsen er parallel med lysstrålen der rammer klodsen hvis de to sider af klodsen er parallelle.

Jeg mangler meget at se et rigtigt opstillet eksempel til at komme videre og selv løse andre opgaver

 

hilsen Schønbech


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Brydningsindekset n har ingen enhed.

Benyt, at lysets hastighed v i et medium med brydningsindeks n er v = c/n .

Benyt brydningsformlen for overgang fra luft til glas:

sin(i) = n·sin(b)


Svar #2
16. februar 2012 af schoenbech (Slettet)

Hej Andersen 11

Det var sandelig et hurtigt svar, mange tak for det, jeg troede ikke, at der var nogen, som svarrede så sent på døgnet,

men jeg er stadig forvirret, er det muligt at du kunne vise en opstilling med formlerne og de oplysninger som er givet?

hilsen schønbech


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af mathon

            
                   sin(i) / sin(b) = nplast

                   sin(31º) / sin(22º) = nplast = 1,37488

                  

   ved omvendt strålegang
   haves
                   

                   sin(22º) / sin(31º)   = 1/nplast = 1/1,37488 = vplast / c

                   vplast = c / 1,37488

                  


Svar #4
16. februar 2012 af schoenbech (Slettet)

Hej Mathon

Mange tak for også hurtig svar Så var det første svar jeg havde med fasit 1,41grader jo sådan set rigtig

men hvad så med de næste spørgsmål er det så evt

3*10 i8 / 1,37488 = 218200861,2 m/s

 

 


Skriv et svar til: opgave om lysstråle bølgebrydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.