Fysik

Hastighed af hydrogen

16. februar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at løse denne opgave. 

H-atom ligger stille. Foton sendes ind mod H-atomet og reflekteres tilbage, hvor den kom fra. Fotonen har energien Efoton = 13,6 eV. H-atomet får efter ”stødet” farten, v. Bestem v.
??????
skal jeg burge denne formel:

m1u2+m2u2=m1u1+m2v2

Men der er ingen masse af fotonen. så jeg kan vist ikke bruge denne formel. Hvis jeg så der imod tænker:

Q=ΔEkin 

så 

13,6eV=1/2*mhydrogen*v2

så kan jeg bare isolerer v, så har jeg fået hastigheden af hydrogen atomet. ikke? (er usikker) 


Svar #1
16. februar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

nogen der kan hjælpe, idet mindste sige, at jeg gøre det rigtig?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fotonens energi er uændret før og efter stødet; fotonen reflekteres.


Svar #3
16. februar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hvad vil det sige,? er der ingen moment til partiklet? Der er ingen ændring? 


Skriv et svar til: Hastighed af hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.