Matematik

Matematik differentialregning

16. februar 2012 af HolgerP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er helt lost ang. denne opgave.

Den lyder følgende:

Grafen på figuren viser temperaturen y (målt i Co) i det indre af en steg som funktion af tiden x(målt i minutter efter ovnen er tændt)

OBS! Grafen er vedhæftet



Benyt figuren til at bestemme temperaturen i stegens indre til tidspunktet t=40 og til at bestemme den hastighed y’, som temperaturen stiger med til dette tidspunkt.

 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Untitled1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs y på grafen, hvor x = 40.

Indtegn tangenten til grafen i punktet med x = 40, og bestem tangentens hældningskoefficient.


Svar #2
16. februar 2012 af HolgerP (Slettet)

Mange tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af Ecc0 (Slettet)

1) Se hvilken y værdi der er når t=40, så får du en temperatur. 

2) Angående hastigheden y´, vil jeg tro at du skal lave en forskrift for funktionen (ekspoentiel) hvor 10 er begyndelsesværdien og a bestemmes ud fra formlen : a = (y2/y1)^(x2-x1). 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Gå ud ad x-aksen til 40

aflæs hvilken y-værdi grafen har på det sted

Aflæs derefter hældningen ved at tælle hvor mange enheder grafen stiger pr. enhed, du går ud ad x-aksen omkring det samme punkt

Læg evt. en lineal gennem punktet

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2012 af xx1xx (Slettet)

Sidder med samme opgave, men forstår ikke helt hvordan man skal finde grafens ligning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Hej Sofie -

Du skrev ingenting - ! ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2012 af xx1xx (Slettet)

Joo :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Der spørges ikke om grafens ligning - det er simpelthen en opgáve med to "aflæsninger"   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2012 af xx1xx (Slettet)

Hvor finder man så "hastigheden y', som temperaturen stiger med til dette tidspunkt"?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Se # 1 og/eller  # 4

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2012 af xx1xx (Slettet)

Så svaret er 0,8grader i minuttet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Ved 35 minutter er t ca. 39 grader

Ved 45 minutter er t ca. 45 grader

På 10 minutter (omkring 40) stiger den altså ca. 6 grader

Det giver i snit ca. 0,6 grader/minut i omegnen af 40 minutter

;-)


Skriv et svar til: Matematik differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.