Matematik

matematik hjælp.. :(

16. februar 2012 af nanna109 (Slettet)

heej alle sammen!! :-)

 

har lige spørgsmål til jer, håber i kan hjælpe... 

 

1) omskriv til uforkortelig brøk!

A= 10 %

B= 60 %

C= 45 %

( hvordan kan jeg forkorte dem til brøk ? :D ) 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2012 af nielsenHTX

procent er 100 dele så

A=10%=10/100=1/10

prøv nu med B og C


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. februar 2012 af hehehej (Slettet)

Allerførst starter du med at lave brøken efter som jeg har lært. 

 

F.eks. B: 60. = 60/100 dele. Der har vi brøken. For at forkorte din brøk. Finder du det største tal som går op i tælleren og nævneren. 

Så vi kan sige vi tager 20. For det går både op i 60 & 100. 

- 60:20=3
-100:20=5

Så har vi brøken 3/5.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2012 af hehehej (Slettet)

Ps. når du forkorter dividere du. Når du forlængere ganger du. Og du gør det med samme tal både i tælleren og nævneren!!


Skriv et svar til: matematik hjælp.. :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.