Matematik

Bestem en ligning for linjen (Hjælp søges hurtigst muligt!)

16. februar 2012 af 3runette (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Jeg har virkelig problemer med min matematik aflevering og søger hjælp til denne opgave:

For en linje gælder at der til en x-tilvækst på 3, svarer en y-tilvækst på 1,2.
Desuden oplyses at linjen går gennem punktet med koordinatsæt (3,6).
Bestem en ligning for linjen

Fra "Grundbog i Matematik" s. 289 opg. 323

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn liniens hældningskoefficient a = Δy / Δx , og bestem så b i lininens ligning y = ax + b ud fra oplysningen, at linien skal gå gennem punktet (3,6) .


Svar #2
16. februar 2012 af 3runette (Slettet)

Hvordan ved jeg hvad Δy / Δx er? 

Og hvordan kan jeg bestemme b i en ligning hvor man skal bruge b?

Mener du ikke, at man finder b ved at bruge formlen: b = y - a * x

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2012 af nielsenHTX

#2 Δy / Δx er tilvæksten af x og y og står direkte i din tekst

a er nu givet

find så b i

6=a*3+b

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo oplyst i opgaven, at til en tilvækst Δx i x på 3 svarer en tilvækst Δy i y på 1,2 , så a = 1,2 / 3 .

Det givne punkt (3,6) skal passe i liniens ligning: 6 = a·3 + b . Nå a er bestemt, kan man så bestemme b ved at isolere b .


Svar #5
16. februar 2012 af 3runette (Slettet)

ÅÅRH :D Jeg havde læst lidt forkert.. 

Jeg prøver lige igen så :D


Svar #6
16. februar 2012 af 3runette (Slettet)

Skal ligningen give 3,6 ? Altså skal b = 3,6?

Jeg kan ikke finde ud af at isolere :( 

y = a * x + b

6 = 4 * 3 + b

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hældningskoefficienten a er ikke lig med 4; men a = 1,2 / 3 = 0,4 , så

b = 6 - 0,4·3


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2012 af nielsenHTX

#6 Andersen var så venlig at indsætte i #4 a=Δy / Δx=1,2/3=0,4 så hvor kommer det 4 tal fra...

ligningen bliver så

6 = 0,4 * 3 + b   ⇔

6=1,2+b ⇔

6-1,2=b ⇔

4,8=b


Svar #9
16. februar 2012 af 3runette (Slettet)

Don't blame me :i im stupid.. I hvertfald når det kommer til matematik :( 

Men tusind tak for hjælpen 

 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for linjen (Hjælp søges hurtigst muligt!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.