Matematik

Ligning

18. februar 2012 af Milena11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har svært ved ligninger, så ville høre om nogen kunne forklare hvordan man løser denne her:  (-2x+3)/4+2=(-3/4) x-4

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af NejTilSvampe

træk 2 fra på begge sider

gang med 4 på begge sider

opløs parenteserne.

reducer og sammel alle ledene med x på en af siderne.


Svar #2
18. februar 2012 af Milena11 (Slettet)

Jeg er i tvivl, for jeg står tilbage med -8x+12=-12x-2.. Er det ikke forkert? For hvis jeg isolerer x, kommer den enten til at hedde -4x eller bare 4x. 

Altså:
-8x+12-12=-12x-2-12 
-8x+12x=-14
4x=-14
eller
-8x+12+8x=-12x-2+8x
12+2=-4x
14=-4x
 


Svar #3
18. februar 2012 af Milena11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2012 af mathon

 

                          (-2x+3)/4 + 2 = (-3/4)x - 4                                        subtraher 2

                          (-2x+3)/4 = (-3/4)x - 6                                              multiplicer med 4

                          (-2x+3) = (-3)x - 24                                                  hæv parenteser

                          -2x+3 = -3x - 24                                                       reducer af flere gange

                          x+3 = -24             

                          x = -27     

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2012 af NejTilSvampe


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2012 af NejTilSvampe

sludder min fejl xD har ikke mine briller på.


Svar #7
18. februar 2012 af Milena11 (Slettet)

#6


#4 - du glemte at ændre fortegn da du hævede minusparentesen.

Hvorfor laver du den om til en minusparentes?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2012 af NejTilSvampe

#7 - jeg læste forkert.

troede der stod -(2x+3) istedet for (-2x+3)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.