Fysik

en opgave hjælp

18. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået lidt i stå med denne opgave.

En tørretumbler fyldes med 5,4 kg vådt tøj fra vaskemaskinen. 60 minutter senere tages tøjet ud, det vejer nu kun 3,6 kg.
Tørretumbleren bruger effekten 2,1 kW.
Find tørretumblerens nyttevirkning, idet du selv fastsætter nogle fornuftige værdier for de manglende oplysninger.

Jeg ved at jeg skal bruge disse formler:

E = p * t (tilført energi)

ΔEindre = m * c * Δt (udnyttet energi)

Udover det ved jeg:

p = 2,1 kW.

t = 3600 sek.

m = 5,4 kg -3,6 kg = 1,5 kg.

c = 4180 j/(kg * C)

det eneste jeg ikke ved er Δt.

Så mit spørgsmål er; hvordan skal jeg finde den.

der står ogsåi selve opgaven at jeg skal selv fastsætter nogle fornuftige værdier for de manglende oplysninger.

men hvilke værdier er det de taler om??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af peter lind

Den væsentlige del af energien bruges til at fordampe vandet fra tøjet, så find massen af vandet og gang det med fordampningsvarmen. Energien til at opvarme vandet er helt forsvindene i forhold til dette.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Jeg tror, at du skal anvende en formel, hvor det kan udregnet hvor kraftig det har været før og nu idet massen er blevet lettere og lettere. Eller også finder du ud af, hvad forskellen af masserne var. Det med Δt = (60·60)s - 0 s = 3600 s.

Nyttevirkling:                    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/da/math/1/7/e/17e9a6fa2c776e81bab4b812811b7bdd.png

 

 


Svar #3
18. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

# 1

vil det  så sige at hvis jeg skal finde Δt, så skal jeg finde massen af vandet og gange det med fordampningsvarmen.?

som så er:

massen af vandet: 5,4 kg -3,6 kg = 1,5 kg.

fordampningsvarmen af vand= 2260 kJ/kg

Δt = 1,5 kg * 2260 kJ/kg = 3390 kJ

eller hvad....

 

# 2

Δt er temperaturstigning og ikke tid!


Skriv et svar til: en opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.