Matematik

Differentiering

19. februar 2012 af tholstups (Slettet)

Hej, jeg har brug for noget hjælp til differentiering. Jeg har ikke læst matematik i mange år og får nu på VUC hvor vi har fået opgaven:

 

For funktionen f(x) = kvadratord -x2 + 10x skal jeg løse ligningen f'(x) = 0. Hvordan differentirere jeg den? Er funktionen sammensat? Jeg er meget ny indenfor differentialregning så ville være rart med noget hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af mathon

                       f(x) = √(10x - x2)     0 ≤ x ≤10

                       f '(x) = 1/(2√(10x - x2)) · (10x - x2) ' = 1/(2√(10x - x2)) · (10 - 2x) = 1/(2√(10x - x2)) · 2(5 - x) =

                                     (5-x) / √(10x - x2)       0 < x < 10

 


Svar #2
19. februar 2012 af tholstups (Slettet)

Mange tak. 0 < x < 10, hvad fortæller det?

 

 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.