Matematik

Hjælp til en eksponentielt aftagende graf

19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har punkterne :

Tid ,Min ,0 ,1 ,2 ,3 ,4 ,5.
Tælletal A ,Min^-1 ,407 ,310, 235 ,180 ,140 ,106

Tid - X akse.

Tælle - Y akse.

Forskrift:

F(x) = 404.929*(0.764945)^x

skal finde hvor lang tid der går før den er nede på 50 tælling hver min.

Får det til 8.9  og 8. er lidt i tvivl.

Ville værdsætte det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Er det en regression eller har du selv udregnet funktionen? For f(0) ≠ 407

Hvis x er tiden, og y er tælle (pr. min), kan du finde ud af, hvor lang tid der går før den er på 50 tælling pr. min , skal du regne således ud:

f(x) = 50.     Man løser ligningen i x.


Svar #2
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

lavede eksp. regression på punkterne, og fik forskriften 

dvs. 404.929*(0.764945)^x=50 ? også regner jeg bare derfra til x er isoleret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Ja. Benyt logaritme.


Svar #4
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

heh sorry men er lidt skod til den slags YesMe.  kan det passe den gir : x=7.80623?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Ja, flot. Du kan evt kontrollere og se om det sådan cirka giver, at f(7.80623) = 50 eller ej.


Svar #6
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

ok tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til en eksponentielt aftagende graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.