Matematik

Differentiering af f(x)

19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Jeg skal differentiere f2(x) = x1/2 * (2x+7). Jeg er kommet frem til dette:

= 2x1/2 + 7x1/2

f2'(x) = 3x1/2 + 3,5x-1/2

Er jeg helt galt på den? Det skal lige siges at jeg har meget  ved differentiering!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har ganget forkert ind i parantesen. Hvad giver x^(1/2) * 2x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) er ganget forkert ind i parentesen, men det er dog differentieret korrekt.


Svar #3
19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

2x1,5. Mig der skriver forkert. Men ellers er det rigtigt?


Svar #4
19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Super. Tak til jer begge! Er denne også korrekt?

 

f3(x) = (3kvadratrod x -1)(x- 7)

= 6 1/kvadratrod x * 2x??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at skrive funktionen med √ og med brug af parenteser, så man kan se, hvor langt kvadratroden rækker. Benyt boksen mærket Ω til at finde diverse matematiske symboler.


Svar #6
19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

f3(x) = (3√x -1)*(x2 - 7). √ går kun over x.


Svar #7
19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Jeg er kommet frem til (6 1/√x) * 2x

Ved ikke lige hvordan jeg skriver det første pænt herinde. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Altså

f3(x) = (3·(√x) -1)·(x2 -7) .

Så er

f3'(x) = ((3/(2√x))·(x2 -7) + (3·(√x) -1)·2x

         = (15/2)·x3/2 -2x -(21/2)·x-1/2


Svar #9
19. februar 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Okay tak, så var mit jo helt forkert :) Når du skriver ((3/(2√x)), skal det skriver 3 over (2√x), ikke? 

Og når du skriver (15/2), skal det skriver 15 over 2?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, der er jo sat parenteser, så det klart fremgår, at 3 divideres med (2·√x) . Og (15/2) er en brøk med tæller 15 og nævner 2 ;   / er en skrå brøkstreg.


Skriv et svar til: Differentiering af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.