Matematik

Sansynligheden Matematik!

21. februar 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I et almindeligt spil kort er alle billedkortene taget ud.

Fra den resterende bunke trækkes et kort.

Hvad er sandsynligheden for, at det er;

 

Rødt, et es,

en hjerte,

en rød 7'er ,

en klør 10,

rude konge.

 

Hvis der fra samme bunke trækkes 2 kort, hvad er så sandsynligheden for, at det bliver;

2 sorte kort

to esser

 

Beregn Sansynligheden for - fra samme bunke - at trække:

3 esser i træk

4 røde kort i træk?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. februar 2012 af SuneChr

Efter at alle billedkort er fjernet, er der tilbage i bunken 52 - 4·3  kort

Første tredjedel af opgaven:

Hvor mange røde kort er der?

Hvor mange Es' ser ?

Hvor mange hjerter?

Hvor mange røde 7' ere?

Hvor mange klør-10?

Hvor mange ruder-Konge?

For hver af disse antal i tælleren og i nævneren skal stå 40.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2012 af SuneChr

Anden tredjedel af opgaven:

Antal måder, der kan udtrækkes 2 kort af 40  =  39·40 / 2  (Skal stå i nævneren)

 

Ud af 20 sorte trækkes 2 sorte :  Antal måder  =  19·20 / 2                               (tælleren)

Ud af 4 Es'er  trækkes 2 Es'er:  Antal måder  =  3·4 / 2                                     (tælleren)

 

 

 


Skriv et svar til: Sansynligheden Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.