Matematik

Værdien af k

22. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem værdien af k, så ligningen x2 + 4x + k = 0 får præcis en løsning og bestem derefter løsningen.

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave, skal jeg finde diskriminanten først?

 

hvilke formel skal jeg så bruge? , er der en som kan forklar trin for trin og gerne vise hvordan ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Benyt, at en 2.-gradsligning har præcis en løsning, når dens diskriminant er lig med 0. Konstanten k indgår i ligningens diskriminant; bestem k, så diskriminanten er lig med 0.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2012 af nielsenHTX

ja når diskriminanten er 0 har 2.gradsligningen 1 løsning

så find k i

D=b2-4ac  ⇒0=42-4*1*k find k


Svar #3
22. februar 2012 af momix (Slettet)

Okay drenge :

 

Jeg fik

 

D = 4 2 - 4 * 4 * 4 <=>

D = 0

          -b +- √D
x =   --------------  = >
          2*a


          -4 +- √0
x =   --------------  <= >
          2*4

          -4
x =   --------------  <= >
          2*4


x = - 0,5

 

 

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal finde den værdi af k, for hvilken ligningen har netop en løsning. Hvad har dit x med sagen at gøre? Ligningen er stillet an på et fad for dig i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2012 af Whut (Slettet)

#4

Det ser ud til, at momix i #3 har forstået det, idet hun fandt k'et til at være lig med 4 (som nielsenHTX bad hende om det). Og derfor viser hun om hendes fremgangsmåde er rigtigt til at finde én løsning eller ej. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men linien

D = 4 2 - 4 * 4 * 4

i #3 er da ikke nogen særlig elegant demonstration af den forståelse. Og roden, den enkelte løsning, er jo helt forkert beregnet, da a = 1 og ikke 4. Dobbeltroden er x = -2 , for k = 4 .


Skriv et svar til: Værdien af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.