Matematik

Naturlig logaritme

22. februar 2012 af Znowness (Slettet)

Ln(x^2+2)-x^2=0

 

Hvordan faen finder jeg x's værdi :S


Svar #1
22. februar 2012 af Znowness (Slettet)

Man kan også omskrive den til:

 

e^(x^2) = (x^2) +2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er ligningen skrevet korrekt? Ligningen svarer til

ln(y+2) = y , y ≥ 0 , x2 = y

Den kan kun løses med CAS-værktøj.


Svar #3
22. februar 2012 af Znowness (Slettet)

Den er skam skrevet rigtig ind, og hvad er er CAS-værktøj?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2012 af nielsenHTX

#3 computer algebra system (CAS), altså få en computer eller lommeregner til at finde hvad x er.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2012 af nielsenHTX

#3 metoden til at løse din ligning beskrives lidt i linket og viser hvorfor (som#2 også siger) skal bruge CAS.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lambert_W_function


Skriv et svar til: Naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.