Matematik

Bestem koordinatsættet til cirklens to skæringer med andenaksen.

22. februar 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2), og har en radius på 5.


b) Bestem koordinatsættet til cirklens to skæringer med andenaksen.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv først cirklens ligning. Punkter på 2.-aksen har alle x = 0 . Indsæt derfor x = 0 i cirklens ligning og beregn y-koordinaterne for de to skæringspunkter med 2.-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Tja det kan vel også regnes ud med pythagoras.

Centrum ligger 3 enhedder til højre for yaksen (og 2 under x-aksen)

Tegn en trekant med gennem centrum, A=(3,-2)  og en vandret katede hen til C=(0,0). hypetonusen skal ramme yaksen  i B=(0,p-2)

a2+b2=c2                   c er radius i cirklen og altså 5

32+p2=52         ⇒ p=±4

Skæring1= (0,-2+p)=(0,2)

Skæring2=(0,-2-p)=(0,-6)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, eftersom cirklens ligning jo blot er Pythagoras i forklædning, er vi da helt enige. Udregningerne er helt de samme.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til cirklens to skæringer med andenaksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.