Matematik

Partiel integration

22. februar 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp.

Angiv følgende ubestemte integrale ved partiel integration:

∫3x * ln(x)dx

Jeg løser den på følgende måde, men får et forkert resultat:

∫3x * ln(x)dx = 3/2 x2 * ln(x) - ∫3/2 x* 1/x dx

= 3/2 x2 * ln(x) - 1/2 x* ln(x) + k

Men det er forkert - det rigtige svar er

 3/2 x2 * ln(x) - 3/4 x2 + k

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du beregner ikke integralet - ∫ (3/2)·x2 · (1/x) dx korrekt. Man har jo

- ∫ (3/2)·x2 · (1/x) dx = - ∫ (3/2)·x dx = -(3/4)·x2 + k


Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.