Kemi

volum

24. februar 2012 af va65 (Slettet)

Hvor mange mL 0,100 M NaOH skal der til for at neutralisere 24,0 mL 0,150 M HCl?

jeg får altid problem med sådan et spørgsmål, hvordan løser jeg den? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2012 af mathon

skriv altid reaktionen op
for at få overblik           

                                                                         HCl   +   NaOH   --->   NaCl   +   H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                  1             1
 

stofmængdeforholdet

                                                  HCl : NaOH = 1 : 1


         titerligning
                                                        nb = ns

                                                      Vb·cb = Vs·cs

                                                      Vb = (cs / cb)·Vs

                                                      Vb = (0,150 / 0,100)·(24 mL)

                                                      Vb = 1,5 · (24 mL) = 36 mL

 

                           der skal 36 mL 0,100 M NaOH til at neutralisere 24,0 mL 0,150 M HCl
 
                                   


Skriv et svar til: volum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.