Matematik

to ligninger med to ubekendte

24. februar 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: C-niveau

5x-2y= 0 

y= 3x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af peter lind

Erstat y i den første ligning med 3x-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2012 af Salihu (Slettet)

isoler af

5x-2y = 0

5x = 2y

y = 5x/2

sæt ligningerne lig med hinanden

5x/2 = 3x-2

isoler x

5x=(3x-2)2 =6x-4

0 = x-4

x=4

sæt x = 4 ind i ligningen og find y

y = 3*4-2 = 10

dvs. x=4 og y=10


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.