Matematik

opstil en lineær model ? hvad betyder det ?

25. februar 2012 af miiiig1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg har bare lige et spørgesmål.

Hvad betyder det når der står : opstil en lineær model der beskriver udviklingen"? betyder det at jeg skal lave en graf ud fra de tal jeg har fået , eller nøjes jeg med en ligning af formen y=ax+b?

her er opgaven hvis det er :

antallet af medlemmer i Dansk Tennis forbund er siden 1999 med god tilnærmelse faldet med 2100 om året. I 1999 var medlemstallet 77688.

benyt disse oplysninger til at opstille en lineær model, der beskriver udviklingen i medlemstallet i årene eter 1999.

 

Jeg har svaret   y= - 2100x+77688

men blev lidt i tvivl om  det så er  svaret , eller om jeg skal lave en graf ved siden af?

Hvad er "opstil en lineær model"?

 

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt korrekt fremgangsmåde, og den fundne lineære model er også korrekt.

At opstille en lineær model for noget betyder at bestemme de to koefficienter a og b i den lineære forskrift

y = ax + b

der beskriver de givne oplysninger.


Svar #2
26. februar 2012 af miiiig1 (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: opstil en lineær model ? hvad betyder det ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.