Matematik

Skrå kast

25. februar 2012 af Haer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Hvordan skal jeg løse denne ligning med y(t)=0

y(t)=-1/2 *g* t2+v0* t+ y0

Mange tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2012 af mathon

 

                            -(g/2)· t2 + vo· t + yo = 0      t>0               løses om enhver anden 2.gradsligning

                          

                                   t = (vo/g) + √((vo2 + 2yo)/g)


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2012 af mathon

i øvrigt

 

Vedhæftet fil:kast.doc

Svar #3
25. februar 2012 af Haer (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til at:

t = (vo/g) + √((vo2 + 2yo)/g)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2012 af AskTheAfghan

#3

0 = -(g/2)·t2 + v0·t + y0   for 0 < t

0 = a·t2 + b·t + c

det er en 2. gradsligning.

t = (-b+√(b2 - 4ac))/(2a)


Svar #5
25. februar 2012 af Haer (Slettet)

har fået

(-vo+√(vo2-4*(-1/2)*g))/(2*((-1/2)*g))

Er det korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #6
25. februar 2012 af AskTheAfghan

t = (v0 + √(v02 + 2gy0)) / g = (v0/g) + (√(v02 + 2gy0)) / g)


Svar #7
25. februar 2012 af Haer (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det?


Skriv et svar til: Skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.