Matematik

Er det her rigtigt?

25. februar 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

x2-y2=(x-y)2

Er det overstående det samme ?

på forhånd tak..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke det samme. Benyt de velkendte kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som en ekstra opgave kan du jo prøve at løse ligningen

x2-y2 = (x-y)2

 


Svar #3
25. februar 2012 af anonym000

Okay.
Har fundet ud af det.
x2-y2 svarer til (x-y)(x+y)

(x-y)2 svarer x2+y2-2xy 

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til #2

Ligningen  x2-y2 = (x-y)2 løses ved at gøre brug af nulreglen:

x2-y2 = (x-y)2

(x+y)(x-y) - (x-y)2 = 0 ⇔

(x-y)(x+y -x +y) = 0 ⇔

(x-y)·2y = 0 ⇔

x = y ∨ y = 0


Svar #6
26. februar 2012 af anonym000

OK.

- - -

...............


Skriv et svar til: Er det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.