Fysik

Hjælp med udregning af friktion :)

25. februar 2012 af Jernaben (Slettet)

Vi sidder lige og skal finde frem til friktionskoefficienten.

Vi har fundet formlen og kan sådan set bare ikke finde ud af at bruge den. Vi har en genstand med vægt på 0,4kg som er på en plade. Vi har trukket i den med en neutonmåler og den får vi til 3,5 neuton.

Ft=m*g=FN
Fμ=FN* μ=m*g*μ
F=Fμ =m*g*μ
Ftræk/m*g= μ

 

F μ = gnidningskraft
FN= normalkraften
Ft= tyngdekraft
F= trækkræft
μ (my)=Friktionen
Ftræk= massen i neuton.
m=masse i kg
g=tyngdeacceleration. (altid 9,82 neuton pr kg)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af peter lind

Du har korrekt fundet at F = m*g*μ. her kender du F = 3,5 Newton, m og g. (enheden for kraft er Newton ikke neuton)


Svar #2
26. februar 2012 af Jernaben (Slettet)

Er dette så rigtigt udregnet?

 

Ft=0,4kg*9,82 =3,928
Fμ=3,928* μ=0,4*9,82*μ
F=Fμ =m*g*μ
3,5/(0,4*9,82) = 0,89 μ


Skriv et svar til: Hjælp med udregning af friktion :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.