Matematik

eksponentiel udvikling hjæææææælp!

26. februar 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

Hej alle sammen har brug for hælp til a tave den her!

En eksponentiel udvikling har ligningen  y=4*1,03x
Hvor mange procent vokser y-værdien hvis x-værdien vokser med 4?

 

 

mvh. marie holstrup andersen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

                                y2/y1 = aΔx

                                1+ry = aΔx

                                 ry = py·10-2 = (aΔx - 1)

                                 py = (aΔx - 1)·102

.................

                                 py = (1,034 - 1)·102


Svar #2
26. februar 2012 af marieholstrup (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling hjæææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.