Matematik

Arealet på en cirkel

27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

hej, vi er to her som ikke kan finde hoved og hale i dette, så håber i kan hjælpe os :)


hvis man har 2 cirkeler på fx. 125mm.
samlet giver det én cirkel med et samlet areal på  240mm. ikke?


men hvis man har 6 cirkler på 40mm.
bliver omfandet 240mm. i længden og 40mm. i breden,

det er jo i mit hoved et mindre areal end én cirkel 240mm.
den er 240mm. x 240mm. jeg synes der mangler noget, kan i hjælpe?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af nielsenHTX

det giver ingen mening det du siger prøv lige at skrive opgaven ind her


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af SuneChr

# 0   Det ser noget rodet og usammenhængende ud.

Arealet af en cirkel = π·r2 = π·d2/4    hvor r er radius og d er diameteren.

Det er noget vrøvl at tale om længde og bredde i forhold til en cirkel.

Ja, OK. Du har placeret 6 ens cirkler tangerende hinanden inde i et rektangel på 40 X 240 .


Svar #3
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

ok lad mig prøve på en anden måde,

har 6 cirkler med en diameter på 40mm. det samme areal som én cirkel med en diameter 240mm.?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2012 af SuneChr

Arealet af 6 cirkler med diameter 40              =  6·π·202 mm2

Arealet af en cirkel med diameter 240           =  π·1202 mm2

Udregn disse to størrelser og sammenlign dem.


Svar #5
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

det er det sammen, mange tak for hjælpen!
så havde min ven ret.


jeg har generelt svært ved matematik, og det med at regne med 20 i anden,
så begynder jeg at stå af, men ven fortale mig lige at man bare kan skrive det dobbelte,
alstå 40, da det er diameteren.

et andet ot. spørgsmål, hvordan skriver du "i anden" ?
jeg kan ikke selv finde det på tasterturet og jeg kan heller ikke kopire det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2012 af SuneChr

# 5   Cirklen, med diameter 240, har et seks gange så stort areal, som de seks små cirkler tilsammen.

202 = 20·20 = 400

Øverst i "Opret svar" står x2 . Du markerer dét, du vil have løftet, og klikker på x2.

# 0   Det hedder arealet af en cirkel.


Svar #7
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

så man skal altså op og have 36 af de små cirkler med diameteren på 40mm.
for at få det samme areal, som cirklen med diameteren på 240mm.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2012 af SuneChr

# 7  Ja. Det er rigtigt.

Det indses let, idet                36·π·20 =  π·1202  .


Svar #9
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

Hehe ok, ved det regne stykke stod jeg igen ;)

men kan du så fortælle mig hvordan det hænger sammen, hvis rigtigt?
at 2 cirkler med en diameter på 125mm. har samme areal som 1 cirkel med en diameter på 240mm.


Svar #10
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

hej igen, nu har jeg forstået det. jeg vil gerne sige mange tak for hjælpen!

og jeg er rigtig glad for at du kunne lære mig hvordan man regner det ud SECC.


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2012 af SuneChr

# 9  To cirkler med diameteren 125 har tilsammen arealet       2·π·62,5=  24544

       En cirkel med diameteren  240 har arealet                           π·1202   =  45239


Svar #12
27. februar 2012 af tarsen (Slettet)

jeps, det var også hvad jeg kom frem til med din hjælp, skulle bare lige have det hele til at falde på plads :)

jeg vil lige prøve at få fat på ham imorgen, angående de to cirkler med en diameter på 125mm.

men nu har jeg i hvert fald styr på hvordan det udregnes og det med 40mm. vs. 240mm.

 


Skriv et svar til: Arealet på en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.