Matematik

Hjælp matematik 1.g

27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

JEg har problemer med dette spørgsmål: 


En trækfugl taber 19% af sin kropsvægt hver 3. time mens den flyver over Sahara-ørkenen. Dens startvægt er 245 g.
Opstil en model for fuglens vægt som funktion af tiden
Fuglen kan ikke overleve, hvis vægten når under 132 g. Hvor mange timer kan den klare at flyve non-stop i sit træk over Sahara?
Hvis den flyver 60 km/t, kan den da nå frem til en oase 512 km væk?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af nielsenHTX

efter 3 timer er dens vægt 245*(1-0,19) efter 6 timer den nede på 245*(1-0,19)*(1-0,19) =245*(1-0,19)2 kan du se et mønster...? kalder funktionen f(t)   hvor t= 3 timer

løs f(t)=132        kalder resultatet t1

den kan så flyve t1*3*60    (t var jo i 3 timer)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af MiaJensen1995 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan du når frem til 

Fuglen kan ikke overleve, hvis vægten når under 132 g. Hvor mange timer kan den klare at flyve non-stop i sit træk over Sahara?
Hvis den flyver 60 km/t, kan den da nå frem til en oase 512 km væk?

det første er jeg helt med på...??

evt en lidt mere detajleret beskrivelse :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hver 3. time reduceres vægten til (1-0,19)


Hver time reduceres vægten til (1-0,19)^(1/3) = 0,93217


V(t) = 245*0,93217^t     V i gram, t i timer
-----------------
V(t) = 245*0,93217^t = 132


0,93217^t = 132/245


t*log(0,93217) = log(132/245)


t = 8,8 timer
----------------------------
På den tid kan den flyve 60 * 8,7955 = 528 km  


Svar #4
27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor du gør dette: t*log(0,93217) = log(132/245)

og hvordan vil du trykke det ind på lommeregneren, så du får det til 8,8 timer? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

V(t) = 245*0,93217^t = 132.............Her har jegfundet  min eksp.funktion forskrift - og sat vægten lig 132

Desuden dividerer jeg med 245 på begge sider
 

0,93217^t = 132/245................Så tager jeg log på begge sider

t*log(0,93217) = log(132/245).............Dividerer med 0,93217 på begge sider

t = log(132/245) / log(0,93217).....Prøv at taste det ind med parenteser og det hele ;-)
 

t = 8,8 timer

- Ellers kom igen ;-)


Svar #6
27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Super tak, nu er jeg med!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Godt, Cecilie !  ;-)


Skriv et svar til: Hjælp matematik 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.