Matematik

Matematik hjælp

27. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder med en opgave, som jeg slet ikke forstår hvordan jeg skal løse, håber i kan hjælpe?? :)

Opgaven:

En reklamesøjle, fremstillet af spånplader, har form som en prisme med de viste mål. 

a. hvor meget reklameplads er der på en søjlens flader?                     m2.   

b. hvor mange kvadratmeter plade bliver der brugt til top og bund                              m2.    

 

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven. Vi kender jo ikke "de viste mål".


Svar #2
27. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay (ledig reklameplads til salg) altså tegningen er højden = 207 cm       bredden = 86 cm     også er der en linje til midtpunkt og jeg tror det er rumfang = 74,5   


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er stadig vanskeligt at se ud fra din beskrivelse. Måske er siderne tre kongrunete rektangler hver med siderne 207cm og 86cm? Så kan du beregne rektanglernes samlede areal.

Top er bund er muligvis to ligesidede trekanter hver med siden 86cm ? Så kan du beregne arealet af to sådanne trekanter.


Svar #4
27. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jamen det jeg ikke forstår er at hvilken beregninger jeg skal bruge, da jeg nærmest slet ikke forstår opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må have lært at beregne arealet af et rektangel? A = L·B .


Svar #6
27. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jovjov men hvad har areal at gøre med det her spørgsmålet handler jo ikke om at hvad er areal??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Både spm a. og spm. b. drejer sig da om at beregne et areal.


Svar #8
27. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay men skal jeg så finde areal på begge spørgesmål også er den færdig eller??


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.