Matematik

integration af en eksponentialfunktion

27. februar 2012 af lalalakemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan man integrerer en generel eksponentialfunktion y=b*a^x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at f(x) = b·ax = b·ex·ln(a) , og at ∫ ekx dx = (1/k)·ekx + c


Svar #2
27. februar 2012 af lalalakemi (Slettet)

Okay tak. Vil du kalde det et bevis eller bare en udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg vil kalde det et par vink, der skulle sætte dig i stand til at gennemføre udregningen.


Svar #4
27. februar 2012 af lalalakemi (Slettet)

Jamen det tror jeg også godt at jeg kan. Det er bare fordi at jeg sidder med spørgsmålet: Bevis sætninger hvor den eksponentielle funktion indgår herunder differentation og integration af den.

Og jeg er lidt i tvivl om hvilket bevis jeg skal lave, som inddrager integration af en eksponentialfunktion.


Skriv et svar til: integration af en eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.